Правильне харчування

Користь сніданку

польза завтрака

У сучасному світі багато людей воліють подовше поспати або встигнути привести себе в порядок, жертвуючи ранковим прийомом їжі. Але ж навіть у прислів’ї сказано «Сніданок з’їж сам». Що ж такого особливого у сніданку і чому не варто їм жертвувати заради кількох хвилин сну або чудового макіяжу, давайте дізнаємося разом…

Заряд бадьорості й енергії

Лікарі та дієтологи переконані, що сніданок – це найкращий спосіб зарядити організм енергією з самого ранку. І як би це не здавалося дивним, адже після їжі завжди хочеться поспати, але факт є факт – сніданок підвищує працездатність людини майже на третину. Правильний сніданок в період з 7 до 9 ранку – це гарантія якісного і швидкого виконання будь-якої роботи і збереження сил на вечірнє спілкування з друзями і розваги.

Позитивний настрій

Повноцінний, поживний і смачний сніданок, особливо в приємній спокійній обстановці, відмінно піднімає настрій і сприяє бадьорості, продуктивності та активності протягом усього дня.

Контроль голоду

Американські вчені з’ясували, що при регулярному ранковому прийомі їжі людина протягом робочого дня не буде відчувати помітного відчуття голоду. Крім того, фахівці запевняють, що сніданок у вигляді каші може допомогти зменшити тягу до жирної, рясно приправленої і важкої їжі. У каші міститься значна кількості білків, що дають енергію і насичення організму без загрози для фігури. А «правильні» вуглеводи володіють низьким глікемічним індексом, завдяки чому рівень цукру в крові буде стабільним і у людини не виникатиме невгамовного бажання перекусити до обіду.

Покращення пам’яті і уваги

Результати наукових досліджень показують, що при регулярному прийомі сніданку підвищується здатність швидко запам’ятовувати інформацію і поліпшується концентрація уваги. Неймовірно, але факт – люди, які регулярно снідають, рідше потрапляють в автомобільні аварії!

Профілактика надлишкової ваги

Однією з основних причин виникнення зайвої ваги є уповільнений обмін речовин. Це відбувається через рідкісні прийоми їжі, коли організм намагається накопичити калорії на випадок голоду. Сніданок допомагає з самого ранку запустити обмінні процеси в організмі і змусити організм з самого ранку активно спалювати калорії, що надходять з кожним прийомом їжі.

Якщо Ви все ще сумніваєтеся в необхідності снідати, спробуйте просто на деякий час змусити себе це робити. І тоді Ви помітите, що кожен день, початий з ранкового прийому їжі, складається краще і проходить в більш приємному і легкому настрої.

Польза завтракаКорисні поради для здорового сніданку:

1. Ідеальний час сніданку – з 7 до 9, але не пізніше 10 години ранку.

2. Якщо у Вас немає почуття голоду з ранку, зробіть зарядку.

3. Здоровий сніданок повинен бути різноманітним і включати їжу, в якій обов’язково містяться білки, вуглеводи і клітковина.

4. Найбільш корисними продуктами на сніданок є:

  • фрукти й овочі (скибочки, салатики або фреші);
  • зернові (каші, мюслі, цільнозернові хлібці);
  • молочні продукти (молоко, йогурт, кефір, сир);
  • протеїни (яйце, твердий сир);

5. Важлива спокійна атмосфера і позитивні емоції під час прийому їжі.

Приємних сніданків!