Закуски

Макі-суші

как приготовить макисуши

Їстівне мистецтво, шедевр японської кухні, їжа XXI століття – саме так називають корисні і низькокалорійні страви суші.

Час приготування – 25 хвилин
Кількість порцій – 4
Інгредієнти:
  • Рис Суші ТМ “Жменька” – 400 г
  • Рисовий оцет – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Лист норі 20х15 см – 4 шт.
  • Насіння кунжуту – 1 ст.л.
  • Огірок – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Крабові палички – 2-3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Макісу – спеціальна рогожа з тонких
    бамбукових паличок

Як приготувати Макі-суші

1. Підготовляємо інгредієнти для суші. Відварний рис для японської кухні Суші ТМ «Жменька», заправляємо рисовим оцтом, 1 ч.л. цукру і дрібкою солі. Огірок нарізаємо смужками. З одного яйця і 1 ч.л. цукру готуємо солодкий омлет, охолоджуємо його і нарізаємо довгими смужками.

2. Кладемо лист норі блискучою поверхнею вниз. Викладаємо рівномірно рис, рухаючись від середини до країв.

3. Зверху на рис викладаємо нарізані смужками огірок, солодкий омлет, крабові палички і пластини авокадо.

4. Акуратно перекладаємо лист норі на бамбукову рогожу, злегка піднявши за один край.

5. Притримуючи рогожу і начинку пальцями рук, скачуємо рол, намагаючись надавлювати рівномірно сильно.

6. Формуємо дуже щільний і рівний рулет. Приберіть рол з рогожі і перекладаємо на дошку

7. Змочуємо нож в суміші рисового оцту і води (1:1) і, злегка притримуємо рукою, розрізаємо рол на шматочки товщиною 2-3 см.

Смачного!

Назад до списку