Салати

Салат з диким і нешліфованим рисом

салат с диким рисом

Витончену смакову композицію і дивовижну користь дарує цьому салату екзотична суміш дикого і нешліфованого рису з овочами.

Час приготування – 50 хвилин
Інгредієнти:
  • Суміш рису дикий з нешліфованим  ТМ “Жменька” – 300 г
  • Жовтий болгарський перець – 1 шт
  • Червона цибуля – 1/3 шт
  • Стебла селери – 2 шт
  • Огірок – 1/2 шт
  • Помідори черрі – 170-200 г
  • Кінза – 1/4 склянки
Для соусу:
  • Оливковое масло – 1 ст.л.
  • Бальзамический уксус – 1,5 ст.л.
  • Морская соль – 1 ч.л.
  • Молотый черный перец –  1/4 ч.л.
  • Диженская горчица – 1/4 ч.л.

Як приготувати салат з диким і нешліфованим рисом

1. Відварюємо суміш рису дикого з нешліфованим на слабкому вогні впродовж 35-40 хвилин, в пропорції 1:2

2. Дрібно ріжемо червону цибулю, зелень кінзи. Солодкий перець ріжемо квадратами, стебла селери – півкільцями, помідори черрі на чотири частини. Огірок очищаємо від кісточок, розрізаємо на 4 частини і ріжемо скибочками.

3. У маленькій мисці збиваємо разом оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль, перець і гірчицю, відкладаємо вбік.

4. З’єднуємо всі елементи салату: суміш дикого і коричневого рису, жовтий перець, червону цибулю, селеру, огірки, помідори черрі і кинзу. Додаємо соус і ретельно все перемішуємо. Перекладаємо салат на блюдо сервіровки і подаємо до столу.

Смачного!