Закуски

Кальмари фаршировані овочевим різотто

Кальмары фаршированные овощным ризотто

Апетитний фарширований кальмар з оригінальною начинкою з овочевого різотто – справжні ласощі для гурманів.

Час приготування – 45 хвилин
Кількість порцій – 8
Інгредієнти:
Рис «Арборіо» ТМ «Жменька» – 200 г
Кальмари – 8 тушок
Цибулина – 1 шт
Цукіні – 1 шт
Морква – 2 шт
Червоний болгарський перець – 1 шт
Часник – 3 зубчики
Біле сухе вино – 350 мл
Овочевий бульйон – 400 мл
Сметана – 200 мл
Вершкове масло – 70 г
Оливкова олія – 6 ст. л.
Прованські трави
Перець
Сіль

Як приготувати кальмари фаршировані овочевим різотто

1. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо в глибокій сковороді на 2 ст. л. оливкової і 30 г вершкового масел. Всипаємо сухий рис Арборіо ТМ “Жменька” і обсмажуємо 10 хвилин.

2. Вливаємо 150 мл вина, тушкуємо на слабкому вогні близько 3 хвилин.

3. Помішуємо, вливаємо маленькими порціями 2 ополоника бульйону, доводимо рис Арборіо до готовності.

4. Нарізаємо кубиками моркву і цукіні. Часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо на окремій сковороді на 20 г вершкового і 2 ст. л. оливкової олій. Додаємо моркву, цукіні, перець і обсмажуємо 5 хвилин.

5. Вливаємо 70 мл сметани і протушуємо 3 хвилини. Приправляємо сіллю, перцем, прованськими травами.

6. З’єднуємо овочі з рисом, перемішуємо і охолоджуємо.

7. Тушки кальмарів ополіскуємо. Нафаршировуємо різотто і закріплюємо краї зубочистками.

8. У розігрітій суміші вершкового і оливкової олій обсмажуємо кальмари з двох сторін до золотистого кольору. Вливаємо 250 мл бульйону, 200 мл вина, додаємо решту сметани, солимо, перчимо і тушкуємо 4-5 хвилин.

Смачного!

Назад до списку