Закуски

Помідори фаршировані рисом і овочами

Помидоры фаршированные рисом и овощами

Помідори фаршировані рисом і овочами буде відмінним доповненням як святкового, так і повсякденного столу.

Час приготування – 50 хв
Інгредієнти:
  • Великі помідори – 750 г
  • Рис Круглозернистий ТМ “Жменька”- 100 г
  • Цибулина – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Селера – 1/2 бульби
  • Маленький цукіні – 1 шт
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Жирна сметана – 2 ч. л
  • Тертий сир – 75 г
  • Рублена петрушка – 1 ч. л.
  • Оливкова олія -1 ст. л

Як приготувати помідори фаршировані рисом і овочами

1. Помідори вимиваємо і зрізаємо “кришечки”, залишивши плодоніжки. Акуратно ложкою видаляємо м’якоть з насінням, намагаючись не пошкодити стінки плодів, а 100 г помідорної м’якоті відкладаємо.

2. Цибулину очищаємо і дрібно рубаємо. Моркву, цукіні і селеру вимиваємо і очищаємо. Всі овочі нарізаємо дрібними кубиками. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо в ньому до прозорості цибулю. До цибулі викладаємо рис Круглозернистий ТМ “Жменька” і злегка обсмажуємо. Вливаємо 200 мл води і доводимо до кипіння.

3. Потім додаємо моркву і помідорну м’якоть, тушкуємо 5 хвилин не накриваючи кришкою. Додаємо селеру і цукіні, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хв. Солимо і перчимо за смаком.

4. Нагріваємо духовку до 180°С. Сметану разом з тертим сиром і рубаною петрушкою підмішуємо до рису з овочами і ще раз приправляємо за смаком.

5. Отриманою масою начиняємо помідори і розміщуємо їх в змащеній маслом формі для запікання. Накриваємо зрізаними “кришечками”, збризкуємо оливковою олією і залишаємо на 20 хв у духовці.

Смачного!

 

Назад до списку