Випічка

Пісні млинці на дріжджах

Постные блины на дрожжах

Пропонуємо вам простий рецепт млинців на дріжджах для пісного меню. Цей рецепт буде особливо актуальний під час Великого посту і Масляної. Але і в звичайні дні ви зможете поласувати дієтичними, але при цьому не менш смачними пісними млинцями.

Інгредієнти:
  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне ТМ “Жменька”- 250 г
  • Тепла вода – 2 склянки
  • Сухі швидкодієчі дріжджі – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 4-5 ч.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Як приготувати пісні млинці на дріжджах

1. Сухі дріжджі перемішуємо з чайною ложкою цілозерного борошна і розводимо однією склянкою теплої води. На поверхні опари – суміші борошна, дріжджів і води – повинні з’явитися пухирці.

2. Решту цілозерного борошна Пшеничного ТМ “Жменька” перемішуємо з цукром і теж розводимо склянкою теплої води. Цій масі даємо постояти приблизно півгодини для того, щоб вона стала клейкою, а потім перемішуємо її і вводимо в неї опару. Після цього ставимо тісто в тепле місце і чекаємо поки на його поверхні почнуть з’являтися бульбашки. Потім додаємо сіль і рослинну олію.

3. В результаті отримуємо досить густе тісто, таке вимагається для товстих і щільних млинців. Якщо ж вам хочеться, щоб млинці вийшли максимально тоненькими, додайте в масу ще приблизно півсклянки теплої води і ретельно перемішайте.

4. Випікаємо пісні млинці на дріжджах до золотистого кольору з двох сторін. Змащувати сковороду жиром не обов’язково, так як в тісті присутня рослинна олія, але якщо тісто все ж пристає до сковороди, в такому випадку її можна змастити шматочком сала.

Смачного!

Назад до списку