Випічка

Млинці з цілозерного борошна

Блины из цельнозерновой муки

На Масляну потрібно обов’язково наїдатися млинцями. За народним повір’ям, чим більше зїсти млинців на Масляну, тим більше достатку буде в цьому році. А щоб разом з неповторним смаком і ароматом національна страва стала ще і корисною, рекомендуємо вам пекти млинці з цілозерного борошна.

Інгредієнти:
  • Молоко – 3 склянки (1 склянка 240 мл)
  • Яйця – 3 шт
  • Розтоплене вершкове масло – 50 г
  • Ванільна есенція – 1 ч.л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Пшеничне жорнове цілозерне борошно ТМ “Жменька” – 1 1/2 склянки (склянка 140 г)
  • Біле борошно – 1/2 склянки (склянка 140 г)
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Гаряча вода (окріп) – 1/2 склянки (120 мл)
  • Рослинна олія для смаження

Як приготувати млинці з цілозерного борошна

1. Молоко злегка підігріваємо. Яйця разом з цукром збиваємо віночком, міксером, виливаємо в молоко. Вершкове масло розтоплюємо, трохи охолоджуємо, додаємо до молока і яєць. Вливаємо ванільну есенцію.

2. Пшеничне цілозерне борошно ТМ “Жменька” просіваємо, змішуємо з просіяним білим борошном і сіллю. Всипаємо борошняну суміш в молоко, добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо настоюватися на 20 – 30 хвилин.

3. Гарячу кип’ячену воду вливаємо в уже справжнє млинцеве тісто. Розмішуємо і відразу ж випікаємо млинці. Завдяки додаванню в тісто гарячої води млинці вважаються заварними.

4. Сковорідку з товстим дном розігріваємо, змазуємо рослинною олією, наливаємо тісто (кількість тіста регулюйте в залежності від бажаної товщини млинців) і обсмажуємо млинці з двох сторін до рум’яної скоринки.

Смачного!

Назад до списку