На Масляну потрібно обов’язково наїдатися млинцями. За народним повір’ям, чим більше зїсти млинців на Масляну, тим більше достатку буде в цьому році. А щоб разом з неповторним смаком і ароматом національна страва стала ще і корисною, рекомендуємо вам пекти млинці з цілозерного борошна.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати млинці з цілозерного борошна
1. Молоко злегка підігріваємо. Яйця разом з цукром збиваємо віночком, міксером, виливаємо в молоко. Вершкове масло розтоплюємо, трохи охолоджуємо, додаємо до молока і яєць. Вливаємо ванільну есенцію.
2. Пшеничне цілозерне борошно ТМ “Жменька” просіваємо, змішуємо з просіяним білим борошном і сіллю. Всипаємо борошняну суміш в молоко, добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо настоюватися на 20 – 30 хвилин.
3. Гарячу кип’ячену воду вливаємо в уже справжнє млинцеве тісто. Розмішуємо і відразу ж випікаємо млинці. Завдяки додаванню в тісто гарячої води млинці вважаються заварними.
4. Сковорідку з товстим дном розігріваємо, змазуємо рослинною олією, наливаємо тісто (кількість тіста регулюйте в залежності від бажаної товщини млинців) і обсмажуємо млинці з двох сторін до рум’яної скоринки.
Смачного!