Побалуйте себе поєднанням ніжного, розсипчастого пісочного тіста із соковитої абрикоси і манки.
Кількість порцій – 12
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Інгредієнти: |
Для тіста:
- Борошно – 300 г
- Яйце – 1 шт
- Вершкове масло – 150 г
- Цукрова пудра – 100 г
Для начинки:
- Манка ТМ «Жменька» – 100 г
- Абрикос – 10-12 шт
- Масло – 100 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Яйця – 2 шт
- Мигдальний лікер (або будь-який інший за смаком) – 2 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 ст.л.
|
Як приготувати абрикосовий пиріг з манки
 |
1. Для приготування тіста розм’якшене масло збиваємо з цукровою пудрою для отримання консистенції крему. Після цього додаємо 1 яйце і 275 г борошна, решту – 25 г залишаємо на розкочування тіста. |
 |
2. Тісто розмішуємо не дуже довго і потім скачуємо з нього кулю |
 |
3. Розкачуємо тісто на поверхні, добре присипаній борошном, і вкладаємо в форму в діаметрі близько 25 см |
 |
4. Готуємо начинку для пирога. Збиваємо масло з цукровою пудрою, не припиняючи збивати, додаємо яйця і лікер. |
 |
5. Всипаємо манку ТМ «Жменька» і добре перемішуємо отриману масу. |
 |
6. На попередньо охолоджену основу, викладаємо половинки абрикосів, а потім крем. Запікаємо при t 200°С 40 хвилин. |
7. Охолоджений пиріг можна присипати тростинним цукром
Смачного!