Десерти

Торт з фруктами

Торт с фруктами

Незвичайний і дуже красивий торт з фруктами та рисом, в якому чудово поєднуються ніжний рисовий корж і аромат свіжих фруктів.

Час приготування – 35 хвилин
Кількість порцій – 8
Інгредієнти:
Корж:

  • Рис круглозернистий в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 4 пакетики
  • Цукор – 1/4 склянки
  • Яйце – 1шт
Крем:

  • Сиркова маса – 500 г.
  • Знежирений йогурт – 1/4 склянки
  • Цукор – 1/4 склянки
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.
Начинка:

  • Абрикосовий або персиковий джем – 1/3 склянки
  • Фрукти (порізана дольками полуниця, малина, черешня, ківі, виноград) – 2-3 склянки

Як приготувати торт з фруктами

1. Приготування рису круглозернистого в пакетиках для варки ТМ “Жменька” займає 10-15 хвилин.

2. Після того як ми приготували рис, збиваємо у блендері цукор і яйце, отриману масу поєднуємо з рисом. Розгортаємо тісто і викладаємо його в круглу форму для піци або торта. Запікаємо при температурі 350 градусів протягом 10 хвилин. Дістаємо, охолоджуємо.

3. Збиваємо сирну масу і йогурт в блендері на середній швидкості до однорідного стану. Маса повинна вийти легкою і пухкою на вигляд. Додаємо цукор і ваніль, ще раз збиваємо і отриманий крем розподіляємо по коржу.

4. Половину джему доводимо до в’язкого тягучого стану на маленькому вогні. Охолоджуємо. Пензликом розподіляємо приготовлену глазур поверх крему. Далі по колу, починаючи з країв, викладаємо красиво по порядку порізані шматочками черешні, ківі, виноград, полуницю, і знову виноград.

5. Джем, що залишився, наносимо на фрукти. Накриваємо і охолоджуємо 1-2 години перед подачею на стіл.

Смачного!