Десерти

Рисовий пудинг з лаймом

Рисовый пудинг с лаймом

Цей легкий та кремовий рисовий пудинг з лаймом підкорить серце будь-якого солодкоїжки своїм квітково-пряним ароматом рису Жасмін і свіжістю лайма.

Час приготування – 35-40 хвилин
Кількість порцій – 16
Інгредієнти:
  • Відварний рис Жасмін ТМ «Жменька» – 3 склянки
  • Крихти пряного печива – 2 склянки
  • Розтоплене масло або маргарин – 1/3 склянки
  • Молоко – 2 склянки
  • Згущене молоко – 1 банка (300 мл)
  • Свіжовижатий сік лайма – 1/2 склянки
  • Збиті вершки – 1 склянка
  • Цедра лайма для прикраси

Як приготувати рисовий пудинг з лаймом

1. В середній каструлі, змішуємо рис Жасмін ТМ «Жменька», молоко і згущене молоко. Варимо на середньому вогні протягом 20-25 хвилин, часто помішуючи, до загусання і отримання вершкової консистенції.

2. У середній мисці змішуємо разом крихти печива і розтоплене вершкове масло, до утворення однорідної маси.

3. Укладаємо крихти у форму для випічки (33 х 23 см). Випікаємо в духовці при 180°C 10 хвилин.

4. Коли рисовий пудинг доварився, підливаємо до нього сік лайма і перемішуємо

5. Розподіляємо пудинг по коржу і охолоджуємо. Після того як пудинг охолов, змащуємо його зверху збитими вершками.

6. Перед подачею на стіл нарізаємо на квадрати і за бажанням прикрашаємо полосочками з цедри лайма.

Смачного!