Випічка

Пшоняні млинці

пшенные блины

Пориньте в російські кулінарні традиції, приготувавши апетитні, пишні і рум’яні пшоняні млинці за старовинним рецептом.

Час приготування – 3-3,5 год.
Інгредієнти:
Для опари:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Дріжджі пресовані – 40 г
  • Молоко – 0,5 л
  • Цукор – 2 ст.л
Для тіста:

  • Яйця – 5 шт
  • Вершкове масло – 50 г
Пшоняна каша:

  • Пшоно ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Молоко – 3 склянки
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Як приготувати пшоняні млинці

1. Готуємо опару: до теплого молока додаємо дріжджі, цукор і борошно. Залишаємо її підходити на 1-1,5 год

2. Пшоно ТМ «Жменька» перебираємо, промиваємо сім разів і засипаємо в киплячу, підсолену воду (3-4 частини води на 1 частину крупи).

3. Коли вода закипить, воду зливаємо і пшоно заливаємо киплячим молоком, додаємо сіль, цукор і варимо кашу до повної готовності.

4. Охолоджуємо і добре розтираємо кашу до однорідної маси або протираємо через сито. Потім у кашу вливаємо жовтки, розтоплене масло, опару добре перемішуємо і даємо підійти.

5. У готове тісто вводимо збиті в піну білки, акуратно перемішуємо зверху вниз. Коли тісто підійде ще раз, можна випікати млинці.

Смачного!