Салати

Теплий салат із дикого рису з гарбузом

Теплий салат із дикого рису з гарбузом

Ви ще не пробували зігрітися салатом? А дарма. Обов’язково спробуйте в якій-небудь з холодних вечорів теплий салат із дикого рису з гарбузом, Вам сподобається!

Інгредієнти:
  • Дикий рис ТМ «Жменька» – 200 г
  • Гарбуз – 1 невеликий
  • Червона цибуля – 0,5 шт.
  • Волоські горіхи – 0,5 склянки
  • В’ялена журавлина – 0,3 склянки
  • Петрушка – пучок
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком

Як приготувати теплий салат із дикого рису з гарбузом

1. Дикий рис ТМ «Жменька» замочуємо в холодній воді і залишаємо настоятися на 30-40 хвилин. Потім промиваємо і відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді 40-50 хвилин.

2. З гарбуза зрізаємо шкірку і очищаємо плід від насіння. Нарізаємо невеликими кубиками і змішуємо з 1 ст.л. оливкової олії і сіллю. Викладаємо на змащене деко рівним шаром і випікаємо в розігрітій до 200 С духовці до м’якості.

3. Цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо бальзамічним оцтом, залишаємо на 10 хвилин настоятися.

4. У салатнику змішуємо відварений дикий рис, шматочки гарбуза, подрібнені волоські горіхи, в’ялену журавлину і 2 ст.л. оливкової олії. Зверху поливаємо бальзамічним оцтом з цибулею, посипаємо чорним меленим перцем і подрібненою петрушкою. Перемішуємо салат і відразу подаємо до столу.

Смачного!