Салати

Салат з диким рисом і черешнею

Сміливе поєднання солодкої черешні, ароматної руколи, ніжної моцарели і пряного дикого рису – це не просто смачно, а й дуже красиво!

Інгредієнти:
  • Дикий рис ТМ «Жменька» – 200 г
  • Черешня без кісточок – 100 г
  • Моцарелла – 200 г
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Рукола – невеликий пучок
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст.л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Як приготувати салат з диким рисом і черешнею

1. Дикий рис ТМ «Жменька» замочуємо в холодній воді на 30-40 хвилин. Потім зерна рису промиваємо і відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.

2. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями, обсмажуємо на 1 ст.л. оливкової олії до рум’яного кольору.

3. Моцарелу нарізаємо невеликими кубиками. Рукколу розриваємо руками.

4. У салатнику змішуємо відварений дикий рис, обсмажену цибулю, рукколу і черешні. Заправляємо сіллю, перцем, бальзамічним оцтом, 1 ст.л. оливкової олії і перемішуємо. Перед подачею до столу відправляємо салат на 1-2 години в холодильник.

Смачного!