Салати

Рисова локшина з креветками

Легкий і неймовірно смачний салат, запозичений у китайської кухні. Його можна готувати з будь-яких інгредієнтів, але один залишається незмінним – рисова локшина …

Інгредієнти:
  • Рисова локшина ТМ «Жменька» – 200 г
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Креветки варені й очищені – 300 г
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Кунжутна олія – 3 ст.л.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Порошок каррі – 2 ч.л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень кінзи – 30 г
  • Чорне насіння кунжуту – для прикраси

Як приготувати рисову локшину з креветками

1. Заливаємо окропом рисову локшину ТМ «Жменька», накриваємо кришкою і даємо їй настоятися не більше 10 хвилин. Рисову локшину відкидаємо на друшляк, а воду не виливаємо (вона ще знадобиться).

2. У перця видаляємо плодоніжку і насінну коробочку, і подрібнюємо. Цибулю нарізаємо тонко, півкільцями. Зелень кінзи обполіскуємо і дрібно рубаємо. Часник очищаємо і подрібнюємо в часникодавці.

3. У сотейнику змішуємо соєвий соус, каррі, трохи більше половини рубленої кінзи, часник, лимонний сік, кунжутну олію і 3 ст.л. води, в якій настоювалась рисова локшина. Ставимо на повільний вогонь і проварюємо не більше 3 хвилин, помішуючи.

4. Рисову локшину крупно ріжемо і викладаємо в салатник. Додаємо відварені креветки, решту зелені кінзи, цибулю і перець. Ретельно перемішуємо і поливаємо зверху сумішшю із сотейника. Сверху салат посипаємо чорним насінням кунжуту.

Смачного!