Поради щодо приготування

Як приготувати манну кашу

Це тільки здається, що немає нічого простішого, ніж приготувати манку. Насправді у багатьох є спогади з дитинства, пов’язані з “невдалою” манною кашею. Для того, щоб не повторювати помилки наших попередників, потрібно знати кілька секретів успішного приготування манної каші.

Не тільки діти, але й дорослі люблять манну кашу. А якщо ще приправити її фруктами, ягодами, варенням або сиропом – виходить просто казкова смакота! Але для того, щоб така смакота вийшла, її потрібно правильно приготувати.

Як приготувати манку

Манну кашу можна зварити рідку і густу, все залежить від пропорцій манної крупи і молока, а також тривалості приготування. Рідку манну кашу часто подають на сніданок, приправлену вершковим маслом. Густа манка зазвичай подається на обід або вечерю разом з ягідним варенням або сиропом. У даному випадку все залежить від Ваших побажань: яку по густоті кашу Ви хочете отримати, таке і співвідношення манної крупи до молока – для отримання рідкої кашки нам потрібно співвідношення манної крупи до молока (або води) 1:5, для одержання густої каші – 1:3.

Але яку б за густиною кашу Ви не захотіли приготувати, найголовніше – це не допустити пригорання молока та утворення грудочок.

Поради для приготування манної каші

1. Ще перед приготуванням в порожню каструлю потрібно влити столову ложку води і рівномірно розподілити її по всьому дну – таким чином ми уникнемо пригорання молока під час приготування.

2. Не можна допускати, щоб молоко “втекло” – для цього потрібно постійно стежити за ходом його закипання. Як тільки воно почне закипати, відразу ж робимо маленький вогонь, додаємо цукор в молоко, а потім і манну крупу.

3. Манку необхідно засипати в молоко дуже поступово, обережно і потроху, при цьому безперервно помішуючи. Деякі кухарі радять засипати манку крізь сито, але в такому випадку у Вас обидві руки будуть зайняті, і помішувати буде нічим.

4. Ще раз нагадуємо, що манку весь час, не припиняючи, потрібно помішувати. Не тільки під час засипання крупи в молоко, а й під час приготування! Інакше ми ризикуємо зварити не манну кашу, а грудочки.

5. Варити манку, безперервно помішуючи, потрібно не більше 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Таким чином ми даємо можливість манці настоятися до її повного розбухання.

6. Поки манна каша настоюється, ми можемо сміливо готувати потрібну добавку: діставати вершкове масло з холодильника, відкривати банку варення чи сиропу, промивати ягоди або сухофрукти, нарізати фрукти і т.д. Потім додаємо їх в кашу.

Тепер Ви знаєте, як правильно приготувати манну кашу. Але не варто забувати ще й про якість самої манки, адже з сумнівної крупи смачної каші не вийде. Для того, щоб бути впевненими в тому, що Ваша манна каша вийде без грудочок, смачна і ароматна, варто вибирати якісну манну крупу. Прикладом такої є манна крупа ТМ ” Жменька” – вона вироблена з пшениці найвищого 1- го класу, пройшла ретельне просіювання і дроблення; така крупа гарантує приготування ароматної і смачної каші однорідної структури .