Поради щодо приготування

Пиріг манник

Манник – це неймовірно легкий в приготуванні пиріг. І незважаючи на те, що манник – це бісквітний пиріг, проте тісто в ньому не примхливе і легко піднімається при випічці. Тому з ним впорається навіть починаючий кухар.

Складові манника

Манник отримав свою назву завдяки додаванню манної крупи в саме тісто. При цьому зменшується кількість доданого борошна, завдяки чому тісто слухняне і пиріг легко піднімається при випіканні.

Крім манки і борошна в тісто входить масло, яйця, цукор і будь-який молочний або кисломолочний продукт.

Манник можна приготувати як простий пиріг, а можна і додати в нього начинку. Наприклад: родзинки, курагу, сухофрукти, скибочки шоколаду, шматочки фруктів, ягоди, цукати і навіть скибочки гарбуза.

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою, змазати карамеллю, помадкою, варенням. Також його можна розрізати вздовж на дві половинки і змастити згущеним молоком, джемом, сметанним кремом, просочити ромом або кондитерським коньяком. Таким чином, простий манник легко може стати основою для красивого і смачного торта.

Секрети приготування манника

Перший секрет полягає в тому, щоб дати манці час настоятися. Манка сама по собі виготовляється з пшениці, як і борошно. Але різниця між манкою і борошном – у розмірі помелу (манка має великі крупинки, а мука, відповідно, дуже дрібно розмелена). Тому для того, щоб крупинки не залишилися сирими і не хрустіли в готовому пирозі, манній крупі потрібен час настоятися і розбухнути. Найчастіше під час приготування пирога з цією метою готове тісто залишають у теплому місці на 15-20 хвилин.

Секрет другий криється в якості інгредієнтів для пирога. Само собою, що всі складові манника повинні бути якісними і свіжими: масло, яйця, борошно, кисломолочні продукти і звичайно ж манка. Причому останню краще вибирати світленьку і ту, що містить якнайменше темних крупинок (це залишки лушпиння пшениці, які не будуть розбухати, залишаться досить жорсткими і будуть хрустіти на зубах).

Прикладом такої манки виступає крупа ТМ «Жменька» – ідеально подрібнена і просіяна, манна крупа ТМ «Жменька» відмінно підходить не тільки для приготування першокласної ніжної манної каші, а й неймовірно ніжного і пишного пирога манника.