Поради щодо приготування

Вівсянка в банці

Всі знають про безкомпромісну користь вівсянки, особливо в ролі сніданку. Серед усіх варіантів смачної вівсяної каші є один вельми цікавий, який взагалі не відніме ані хвилини ранкового часу на приготування!

І це – вівсянка в банці, яка готується з вечора, а вранці варто лише відкрити контейнер і насолоджуватися смачною порцією здоров’я!

Вівсянка в ролі сніданку запустить роботу організму, наповнить його білками, складними вуглеводами, вітамінами і мінералами – всім, що необхідно для ранкового заряду бадьорості, який протримається до обіду.

І до речі, безумовний «плюс» холодного приготування цієї страви в тому, що таким чином зберігається ще більше корисних речовин (більше, ніж при термічній обробці).

База усіх рецептів вівсянки в банці одна – це вівсяні пластівці + молочна складова + підсолоджувач. У ролі останнього можна використовувати мед, коричневий тростинний цукор, фруктозу, кленовий сироп і так далі.

Молочна складова в традиційному варіанті – це суміш молока з натуральним йогуртом без добавок. Але Ви за власним смаком і бажанням можете пробувати робити вівсянку в банці з кефіром, ряжанкою, соєвим молоком, безлактозним горіховим молоком і т.п.

Вівсяні пластівці можна використовувати будь-які, що знайдуться під рукою. Але якщо ви хочете зробити свій сніданок максимально корисним і натуральним, спробуйте органічні вівсяні пластівці ТМ «Жменька» – 100% натуральні пластівці без будь-яких хімічних добавок, що підтверджується відповідним сертифікатом автентичності.

Найцікавіше – це поєднання різних наповнювачів (фрукти, ягоди, горіхи і т.д.) які можуть бути найнезвичайнішими. Наприклад, можна додати до бази апельсиновий джем і шматочки мандарина, банан і какао-порошок, банан і волоські горіхи, гарбузове пюре і мускатний горіх, корицю та яблуко, тертий шоколад та ягоди вишні, манго і подрібнений мигдаль, лохину і кленовий сироп, ваніль та ягоди малини … Ви можете поєднувати будь-які наповнювачі за власним смаком і бажанням, і щоранку насолоджуватися новим смачним сніданком.

Як приготувати вівсянку

1. У контейнер для зберігання продуктів (0,4-0,5 л) або маленьку скляну баночку засипаємо пластівці, заливаємо молоком і йогуртом, додаємо мед. Закриваємо його кришкою і гарненько струшуємо, перемішуючи інгредієнти.

2. Банку відкриваємо і вкладаємо в неї шматочки фруктів або ягід, перемішуємо. Потім щільно накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на ніч.

От і все, що Вам необхідно зробити для того, щоб вранці смачно і корисно поснідати. Попередньо варити вівсяні пластівці не потрібно, так як за ніч вони наситяться молоком, йогуртом і фруктовими соками, придбають м’яку консистенцію і приємний смак.

Смачного!

Власноруч приготована вівсянка в банці хороша з кількох причин

По-перше, такий сніданок легко можна захопити з собою на роботу, якщо не встигаєте з’їсти вдома.

По-друге, вівсянку можна зберігати в холодильнику від 2 до 4 днів (залежно від стиглості фруктів або ягід).

По-третє, цей варіант сніданку не зажадає ані хвилини Вашого часу, адже немає необхідності готувати (варити кашу) і остуджувати (чекати поки гаряча каша охолоне).

І по-четверте, в такому сніданку немає ніяких барвників, ароматизаторів та інших речовин, які часто можна зустріти в готових сніданках. Тільки корисні вівсяні пластівці, натуральне молоко і йогурт, мед і кілька шматочків фруктів або ягід. Це дійсно здорово!

Поради з приготування вівсянки в банці

1. Немає ніякої різниці, яку тару Ви використовуєте для приготування, скляну банку або пластиковий контейнер. Головне – щоб щільно закривалася кришка і щоб в посуд поміщалися 2 склянки рідини, це приблизно 0,4-0,5 л.

2. Вівсянку в банці можна розігрівати в мікрохвильовці, якщо Вам захочеться теплого сніданку. Розігрівати можна прямо в контейнері, попередньо знявши з нього кришку.

3. Також вівсянку в банці можна заморожувати і зберігати до місяця в морозилці. Робити це варто відразу ж після приготування і наповнювати банку на 2/3 (щоб баночка не тріснула), а для розморожування варто знову-таки відправити контейнер зі сніданком в холодильник на ніч. Таким чином, Ви зможете наробити собі вівсяних сніданків на місяць вперед, головне – щоб вистачило контейнерів.