Поради щодо приготування

Готуємо суші вдома

Як приготувати суші вдома

Приготувати суші вдома досить легко, якщо озброїтися потрібними інгредієнтами й інвентарем, а також декількома порадами. Саме їх розкриє Вам ТМ “Жменька”.

Перше і найголовніше для приготування ролів вдома – це звичайно ж інгредієнти. Залежно від Ваших побажань, Ви зможете приготувати суші з різними начинками: лососем, вугром, ікрою, авокадо, крабовими паличками, креветками і т.д.

Але з чим би Ви не захотіли приготувати Ваші роли, Вам у будь-якому випадку знадобляться початкові, базові інгредієнти. Це рис, листи водорості норі, соєвий соус, маринований корінь імбиру і васабі. Найважливішим є рис, адже від його якості залежить смак і структура майбутніх ролів. Він повинен добре злипатися і при цьому зберігати форму кожного зернятка.

Прикладом рису, який ідеально підходить для приготування суші, є Рис для Суші ТМ “Жменька” – спеціально підібраний сорт рису, який характеризується достатньою клейкість і одночасно цілісністю форми і структури кожного зернятка. Рис для Суші ТМ “Жменька” дає Вам гарантію приготування першокласних ролів у себе вдома!

Коли рис, листи норі, соєвий соус, імбир і васабі вже підготовлені, слід вибрати начинку. Як ми вже відзначали вище, суші можна приготувати з найрізноманітнішими складовими. Які, звичайно, необхідно вибрати тільки свіжі та високоякісні.

Наступним етапом є підготовка інвентарю для приготування і для подачі суші. Для самого приготування ролів нам знадобиться: макісу – спеціальна рогожа для скручування ролів, харчова плівка, гострий ніж. Для подачі нам буде потрібна гарна плоска тарілка (краще квадратної або прямокутної форми) або гарна дерев’яна дощечка, 2 маленькі піали для соєвого соусу і кореня імбиру з васабі і, власне, палички хаші (палички для їжі).

Як приготувати суші вдома

1. Рис для Суші ТМ “Жменька” необхідно відварити до готовності, як зазначено на упаковці. При цьому дуже важливо зберегти пропорції рису і води, інакше ми ризикуємо зіпсувати рис. Коли рис вже готовий, його потрібно остудити до кімнатної температури.

2. Рогожу розкладаємо на столі, кладемо на неї лист норі блискучою стороною вниз. На нього викладаємо рис вологими руками, тоді він не буде приставати до долонь. З одного з довгих країв норі залишаємо зазор без рису для того, щоб потім цим місцем скріпити сам рол. Зверху на рис викладаємо начинку.

Порада! Рогожу можна також обмотати харчовою плівкою, щоб краще скручувалися роли

3. Циновкою скручуємо рол, гарненько його притромбовуючи. Зазор для скріплення можна злегка намочити соєвим соусом, тоді кріплення буде надійніше. Коли рол вже скручений, за допомогою все тієї ж циновки намагаємося надати ролу округлу форму. Потім розгортаємо рогожу і ножем зрізаємо краї ролу так, щоб норі, рис і начинка були в один рівень.

4. Розрізаємо рол на 6-8 частин і викладаємо їх на тарілку для подачі. В одній піалі подаємо соєвий соус. Васабі і корінь імбиру можна подавати як на самій тарілці з ролом, так і в іншій піалі. При бажанні суші можна прикрасити шматочками лимона.

Смачного!

Це був один з простих рецептів суші. Існують і більш складні, в яких поверхню ролу становить не лист норі, а рис або риба.