Перші страви

Як приготувати капусняк

Капусняк – це традиційний український суп, який готують дбайливі господині не одну сотню років. Рецепт капустняка дуже давній, він перетерпів багато змін. Сьогодні можна зустріти безліч варіацій капустняка, але ТМ “Жменька” знайшла для Вас один з найбільш старовинних рецептів…

Інгредієнти:
  • Свинина – 250 г
  • Квашена капуста – 400 г
  • Картопля – 200 г
  • Крупа Пшоно ТМ “Жменька” – 4 ст.л.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сало –  20 г
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Дрібно порубана зелень петрушки – 2 ч.л.
  • Чорний перець – 2 горошини
  • Сіль – за смаком
  • Вершкове масло – для зажарки

Як приготувати капусняк

1. Варимо м’ясний бульйон до готовності. Потім свинину витягаємо і ріжемо на шматочки. Бульйон проціджуємо.

2. Квашену капусту віджимаємо і тушкуємо до напівготовності з додаванням кількох столових ложок бульйону.

3. 1 цибулину, моркву і корінь петрушки нарізаємо соломкою і злегка обсмажуємо на вершковому маслі.

4. Половину цибулини дрібно січемо з салом і зеленню петрушки.

5. Пшоно ТМ “Жменька” відправляємо в проціджений бульйон. Доводимо до кипіння і додаємо нарізану маленькими кубиками картоплю. Після повторного закипання додаємо в суп капусту. Знову доводимо до кипіння і додаємо обсмажені овочі, сало з зеленню, сіль і перець. Варимо до готовності пшона.

6. Перед подачею до столу в тарілки з капустняком кладемо свиняче м’ясо і прикрашаємо сметаною.

Смачного!