Перші страви

Рецепт кулішу

Куліш – це страва української національної кухні, яка традиційно готується з пшона. Варіацій на тему кулішу існує багато, проте класичний рецепт готується саме так…

Інгредієнти:
  • Крупа Пшоно ТМ “Жменька” – 300 г
  • Картопля – 4 шт.
  • Сало – 300 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Як приготувати куліш

1. Крупу Пшоно ТМ “Жменька” промиваємо в теплій воді, потім ошпарюємо окропом (завдяки цьому пшоно буде мати більш ніжний смак). Потім заливаємо його холодною водою і ставимо каструлю на вогонь.

2. Поки готується пшоно, картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими кубиками. Як тільки закипить вода, в якій вариться пшоно, додаємо в неї сіль і відправляємо туди картоплю. Після повторного закипання зменшуємо вогонь і залишаємо варитися хвилин на 15-20.

3. Тим часом сало нарізаємо дрібною соломкою і відправляємо його в розігріту сковороду без масла. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Як тільки сало розтопиться, додаємо до нього цибулю, перемішуємо і смажимо до утворення рум’яної скоринки.

4. Сало з цибулею відправляємо в киплячий бульйон, гарненько все перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Порада! Рум’яне сало можна і не проварювати з пшоном. Його можна просто викласти гіркою на вже готову суміш з пшона і картоплі

5. Перед подачею до столу тарілки з кулішем прикрашаємо зеленню.

Смачного!