Куліш – це страва української національної кухні, яка традиційно готується з пшона. Варіацій на тему кулішу існує багато, проте класичний рецепт готується саме так…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати куліш
1. Крупу Пшоно ТМ “Жменька” промиваємо в теплій воді, потім ошпарюємо окропом (завдяки цьому пшоно буде мати більш ніжний смак). Потім заливаємо його холодною водою і ставимо каструлю на вогонь.
2. Поки готується пшоно, картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими кубиками. Як тільки закипить вода, в якій вариться пшоно, додаємо в неї сіль і відправляємо туди картоплю. Після повторного закипання зменшуємо вогонь і залишаємо варитися хвилин на 15-20.
3. Тим часом сало нарізаємо дрібною соломкою і відправляємо його в розігріту сковороду без масла. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Як тільки сало розтопиться, додаємо до нього цибулю, перемішуємо і смажимо до утворення рум’яної скоринки.
4. Сало з цибулею відправляємо в киплячий бульйон, гарненько все перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
Порада! Рум’яне сало можна і не проварювати з пшоном. Його можна просто викласти гіркою на вже готову суміш з пшона і картоплі
5. Перед подачею до столу тарілки з кулішем прикрашаємо зеленню.
Смачного!