Перші страви

Гречаний суп з м’ясом

Гречаний суп часто готується з м’ясом. Він виходить дуже ароматним і ніжним, чудово зігріває в холодну погоду і піднімає настрій. Причому даний рецепт підходить до будь-якого м’яса: яловичині, баранини і навіть курки…

Інгредієнти:
  • М’ясо (будь-яке) – 500 г
  • Гречана крупа ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Картопля – 500 г
  • Морква – 200 г
  • Цибуля – 150 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Лавровий листок – 4 шт.
  • Вода – 4 л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Рослинна олія для зажарки

Як приготувати гречаний суп з м’ясом

1. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 2 години, щоб отримати наваристий бульйон.

2. Овочі очищаємо від шкірки. Цибулю дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. Картоплю нарізаємо кубиками.

3. Гречану крупу ТМ “Жменька” відправляємо в розігріту сковороду без олії на кілька хвилин, щоб трохи її прокалити.

4. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю, потім додаємо до неї моркву.

5. У киплячий бульйон відправляємо картоплю і солимо за смаком. Як тільки вода повторно закипить, додаємо в суп гречку. Варимо 10 хвилин.

6. Додаємо в суп зажарку і варимо до готовності. Перед тим, як вимкнути вогонь, додаємо лавровий лист і перець.

7. Після того, як вимкнули вогонь, чавимо часник часникодавкою прямо в суп, все перемішуємо і накриваємо кришкою. Даємо настоятися 15-20 хвилин.

8. Перед подачею до столу тарілки з супом прикрашаємо подрібненою зеленню.

Смачного!

Назад до списку