Перші страви

Суп харчо

У кожної грузинської господині є свій рецепт приготування супу харчо, як і борщ кожна українська господиня готує по-своєму. ТМ Жменька підготувала для Вас найпопулярніший варіант приготування цього знаменитого грузинського супу…

Інгредієнти:
  • Баранина – 1 кг
  • Рис Довгозернистий ТМ “Жменька” – 200 г
  • Цибулина – 4 шт.
  • Селера – 1 корінь
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Помідор – 2 шт.
  • Лавровий листок – 2 шт.
  • Чорний перець – 4 горошини
  • Гранатовий сік – 100 мл
  • Часник – 4 зубчики
  • Кінза – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.

Як приготувати суп харчо

1. Баранину гарненько промиваємо під проточною водою, розрізаємо на великі шматки і заливаємо 3 л води. Доводимо до кипіння, знімаємо всю піну і варимо на слабкому вогні 2 години. Потім бульйон проціджуємо, м’ясо охолоджуємо і відокремлюємо від кісток.

2. М’ясо повертаємо в бульйон, доводимо до кипіння і солимо за смаком. Рис Довгозернистий ТМ “Жменька” промиваємо водою і відправляємо в каструлю. Продовжуємо варити суп на слабкому вогні.

3. Овочі очищаємо від шкірки. Цибулю дрібно рубаємо, корінь селери натираємо на крупній тертці, горіхи подрібнюємо в блендері. На сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо в ній спочатку овочі, потім додаємо подрібнені горіхи.

4. Помідори очищаємо від шкірки. М’якоть подрібнюємо в блендері, додаємо в сковороду до овочів і горіхів і тушкуємо 7-10 хвилин. Потім перекладаємо в каструлю і варимо 10 хвилин.

5. У каструлю додаємо лавровий лист, перець, хмелі-сунелі, гранатовий сік і варимо ще 5 хвилин.

6. Часник очищаємо і подрібнюємо. Кінзу промиваємо і обсушуємо паперовим рушником, дрібно нарізаємо. Перед подачею тарілки з супом посипаємо зеленню.

Смачного!