Другі страви

Рис з каррі і куркою

Індійська кухня дуже різноманітна, але її невід’ємною складовою традиційно є ароматний рис з каррі і куркою, які насичують і перетворюють смак індійських страв.

Кількість порцій – 4
Інгредієнти:
  • Курка ціла без шкіри (нарізана великими шматочками) 1,4 кг – 1 шт
  • Рис довгозернистий ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Велика морква, нарізана – 2 шт
  • Середні яблука, нарізані- 2 шт
  • Бульйон – 6 склянок (можна замінити 6 стаканами води і 4 курячими бульйоними кубиками)
  • Порошок каррі – 2 ч.л.
  • Сметана – 230 г
  • Нарізана зелена цибуля – 2 ст. л.
  • Масло або маргарин – 1 ст. л.
  • Скибочки 1 яблука
  • 1/8 ч.л. рідини з пекучого перцю в оцті (за смаком)

Як приготувати рис з каррі і куркою

1. Обсмажуємо курку на рослинній олії у великій сковороді на середньому вогні. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин або до готовності.

2. Видаляємо курку зі сковороди, і додаємо туди моркву, нарізані яблука і рис довгозернистий ТМ “Жменька” в сковороду, готуємо, часто помішуючи, поки морква і яблука не стануть м’якими. Додаємо бульйон, рідину з пекучого перцю (при бажанні) і каррі, доводимо до кипіння.

3. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 15 хвилин або поки рис не стане м’яким. Потім додаємо сметану, і перекладаємо готовий рис з овочами в блюдо.

4. Перемішуємо суміш рису з куркою, посипаємо зеленою цибулею. Накриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин.

5. Розтоплюємо масло в невеликій сковороді, додаємо скибочки яблука, і смажимо до м’якості. Подаємо до столу рис з куркою каррі з шматочками яблука.

Смачного!