Індійська кухня дуже різноманітна, але її невід’ємною складовою традиційно є ароматний рис з каррі і куркою, які насичують і перетворюють смак індійських страв.
Кількість порцій – 4
Інгредієнти: |
|
Як приготувати рис з каррі і куркою
1. Обсмажуємо курку на рослинній олії у великій сковороді на середньому вогні. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин або до готовності.
2. Видаляємо курку зі сковороди, і додаємо туди моркву, нарізані яблука і рис довгозернистий ТМ “Жменька” в сковороду, готуємо, часто помішуючи, поки морква і яблука не стануть м’якими. Додаємо бульйон, рідину з пекучого перцю (при бажанні) і каррі, доводимо до кипіння.
3. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 15 хвилин або поки рис не стане м’яким. Потім додаємо сметану, і перекладаємо готовий рис з овочами в блюдо.
4. Перемішуємо суміш рису з куркою, посипаємо зеленою цибулею. Накриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин.
5. Розтоплюємо масло в невеликій сковороді, додаємо скибочки яблука, і смажимо до м’якості. Подаємо до столу рис з куркою каррі з шматочками яблука.