Другі страви

Смажений рис з куркою

З усім відомих і нескладних компонентів: рису, курки і овочів можна приготувати цікаву східну страву – смажений рис з куркою.

Кількість порцій – 4
Інгредієнти:
  • Куряча грудка, порізана -350 г
  • Соєвий соус -2 ст. л.
  • Кунжутна олія – 2 ч. л.
  • Рослинна олія – 1 / 4 склянки
  • Нарізана цибуля – 3 / 4 склянки
  • Пакет замороженої овочевої суміші – 300 г
  • Приготований рис Супер Басматі – 4 склянки
  • Яйце – 3 шт
  • Морська сіль
  • Чорний перець

Як приготувати смажений рис з куркою

1. У середній мисці перемішуємо курку з соєвим соусом і кунжутним маслом. Накриваємо кришкою і маринуємо при кімнатній температурі протягом 10 хвилин.

2. Ставимо велику сковороду на середній вогонь. Додаємо курку з маринадом і обсмажуємо впродовж 3-4 хвилин і відставляємо сковороду.

3. На іншу сковороду додаємо рослину олію і ставимо на середній вогонь. Додаємо цибулю і пасеруємо 3 хвилини. Додаємо овочі та тушкуємо протягом 1 хвилини. Збільшуємо температуру до середньо-високої, додаємо в сковороду рис Супер Басматі ТМ “Жменька” і обсмажуємо впродовж 3 хвилин.

4. Розбиваємо яйця в миску і збиваємо вінчиком, поки жовток і білок не перемішаються однорідно. Потім додаємо яйця в рисову суміш, приправляємо сіллю і перцем.

5. Готуємо близько 1 хвилини, до утворення золотистої скоринки, потім перевертаємо суміш лопаткою і повторюємо це 2 або 3 рази, поки рис не стане рівномірно золотистий.

6. Додаємо курку до рису і рівномірно перемішуємо. Подаємо до столу теплим.

Смачного!