З усім відомих і нескладних компонентів: рису, курки і овочів можна приготувати цікаву східну страву – смажений рис з куркою.
Кількість порцій – 4
Інгредієнти: |
|
Як приготувати смажений рис з куркою
1. У середній мисці перемішуємо курку з соєвим соусом і кунжутним маслом. Накриваємо кришкою і маринуємо при кімнатній температурі протягом 10 хвилин.
2. Ставимо велику сковороду на середній вогонь. Додаємо курку з маринадом і обсмажуємо впродовж 3-4 хвилин і відставляємо сковороду.
3. На іншу сковороду додаємо рослину олію і ставимо на середній вогонь. Додаємо цибулю і пасеруємо 3 хвилини. Додаємо овочі та тушкуємо протягом 1 хвилини. Збільшуємо температуру до середньо-високої, додаємо в сковороду рис Супер Басматі ТМ “Жменька” і обсмажуємо впродовж 3 хвилин.
4. Розбиваємо яйця в миску і збиваємо вінчиком, поки жовток і білок не перемішаються однорідно. Потім додаємо яйця в рисову суміш, приправляємо сіллю і перцем.
5. Готуємо близько 1 хвилини, до утворення золотистої скоринки, потім перевертаємо суміш лопаткою і повторюємо це 2 або 3 рази, поки рис не стане рівномірно золотистий.
6. Додаємо курку до рису і рівномірно перемішуємо. Подаємо до столу теплим.