Перші страви

Суп з рисовою локшиною

Суп с рисовой лапшой

Суп з рисовою локшиною є традиційною стравою в Південно-Східній Азії і носить назву Лакса. Рецептів і варіацій Лакси безліч, але один компонент залишається незмінним – рисова локшина.

Як приготувати суп з рисовою локшиною

1. Цибулину і моркву очищаємо, нарізаємо кубиками і злегка обсмажуємо на олії.

2. Куряче філе відварюємо, подрібнюємо в кухонному комбайні, кладемо в гарячий овочевий відвар.

3. Нарізаємо болгарський перець скибочками. Подрібнюємо блендером перець, підсмажені цибулю і моркву. Змішуємо овочі з відваром, солимо, перчимо і доводимо до кипіння.

4. Рисову локшину ТМ “Жменька” відварюємо окремо, відповідно до інструкції на упаковці. Кладемо в суп перед подачею. Рисова локшина – здорова альтернатива пшеничним макаронних виробах. Крім цього, вироби з рисового борошна не розварюються і не злипаються.

5. Прикрашаємо страву кільцями гострого перцю.

Час приготування – 40 хвилин
Кількість порцій – 4
Інгредієнти:
  • Морквина – 2 шт
  • Жовтий болгарський перець – 2 шт
  • Куряче філе – 300 г
  • Рисова локшина ТМ «Жменька» – 200 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Овочевий відвар – 1,5 л
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Гострий перець – 1 стручок
  • Сіль, перець, зелена цибуля за смаком