Суп з гречкою виходить легким, ароматним і корисним. А в холодну пору року він зможе наситити вас вітамінами і відмінним настроєм!
Час приготування – 50 хвилин (плюс час варки бульйону 2 год.)
Інгредієнти: |
|
Як приготувати суп з гречкою
1. Грудинку наріжте великими шматками, залийте 2 л холодної води, залиште на 30 хвилин. Потім поставте каструлю з грудинкою на середній вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну, покладіть лавровий лист і перці горошком, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, не даючи бульйону бурхливо кипіти, 1,5 години (лавровий лист можна вийняти через 10 хвилин). М’ясо повинно стати зовсім м’яким.
2. Готову грудинку вийміть з бульйону, наріжте невеликими шматочками, бульйон процідіть в чисту каструлю.
3. Корінь селери, цибулю, картоплю і моркву наріжте невеликими кубиками. У сковороді розігрійте олію, покладіть цибулю і моркву, готуйте на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин.
4. Додайте селеру, готуйте ще 5 хвилин. На сухій сковорідці на середньому вогні обсмажте гречку ТМ “Жменька”, потряхуючи, 2-3 хвилини.
5. Доведіть бульйон до кипіння, покладіть гречку та картоплю, ще раз доведіть до кипіння, варіть на невеликому вогні 10 хвилин.
6. Додайте шматочки м’яса, смажені цибулю, моркву і селеру, варіть ще 5-7 хвилин. Часник подрібніть. Зелень дрібно порубайте. За 1 хвилину до готовності покладіть часник і зелень в суп.
7. Готовий суп зніміть з вогню, дайте постояти під кришкою 5 хвилин і подавайте гарячим.