Другі страви

Котлети з лосося в японському стилі

Котлеты из лосося в японском стиле

Лосось і нешліфований рис, помідори черрі і китайська капуста перетворюють банальні котлети на витвір мистецтва в японському стилі.

Кількість порцій: 4
Час приготування: менше 30 хвилин
Інгредієнти:
  • Відварний нешліфований рис ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Лосось або горбуша (філе шматочками) – 180 г
  • Панірувальні сухарі – 1 склянка
  • Цибуля зелена, тонко нарізана – 2 шт.
  • Збите яйце – 1 шт.
  • Нарізаний маринований імбир – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Рублена кінза – 1 ст.л.
  • Маленький червоний перець чилі (видалити насіння, нарізати) – 1 шт
  • Рослинна олія – 1 ст.л, плюс 1 ч.л.
  • Китайська капуста – 1 пучок
  • Помідори черрі, розрізані навпіл -12 шт.

Для васабі майонезу:

  • Майонез -1/3 склянки
  • Васабі – 1-2 ч.л

Як приготувати котлети з лосося в японському стилі

1. У великій мисці змішуємо нешліфований рис ТМ “Жменька”, лосось, панірувальні сухарі, цибулю, яйце, імбир, соєвий соус, коріандр і перець чилі. Добре перемішуємо. З отриманої маси формуємо 8 однакових за розміром котлет. Накриваємо і залишаємо в прохолодному місці на 20 хвилин.

2. Нагріваємо олію у великій сковороді. Обсмажуємо котлети 3-4 хв з кожної сторони, до золотистого кольору. Потім перекладаємо їх на паперовий рушник, щоб він увібрав в себе надлишки жиру.

3. Ставимо чисту сковороду на середній вогонь і вливаємо в неї олію, що залишилася. Тушкуємо на слабкому вогні, безперервно помішуючи, капусту та помідори черрі 1-2 хвилини.

4. Подаємо котлети з васабі майонезом (змішаємо 1/3 склянки майонезу з 1 яйцем і 1-2 чайними ложками васабі) і овочами.

Смачного!

Назад до списку