Якщо під рукою не виявилося перловки – не біда. Розсольник можна сміливо готувати і з рисом…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати розсольник з рисом
1. М’ясо заливаємо 3 л води, доводимо до кипіння і варимо 1-1,5 години. Потім м’ясо виймаємо з каструлі, остуджуємо і нарізаємо кубиками.
2. У киплячий бульйон відправляємо нарізану кубиками картоплю і Довгозернистий рис ТМ «Жменька». Варимо хвилин 10.
3. Морквину натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Огірки натираємо на крупній тертці. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо до неї моркву, огірки і томатну пасту. Тушкуємо хвилин 5.
4. Кожну часточку часнику розрізаємо на 2 частини вздовж. У каструлю додаємо зажарку, часник, нарізане м’ясо і спеції. Після закипання пробуємо на смак: якщо малосольний розсольник, додаємо до нього ще солі. Проварюємо ще 2 хвилини, вимикаємо вогонь і даємо настоятися хвилин 10. Перед подачею до столу прикрашаємо рубаною зеленню петрушки.
Смачного!