Другі страви

Паелья в мультиварці

Завдяки мультиварці у вас є можливість оцінити чудовий смак і особливу простоту приготування традиційної іспанської страви – паельї.

Інгредієнти:
  • Рис Супер Басматі ТМ “Жменька” – 3 склянки
  • Подрібнена цибулина – 1 шт
  • Невеликі червоні болгарські перці, нарізані кубиками – 2 шт
  • Подрібнені дольки часнику – 5 шт
  • Оливкова олія – 3 столові ложки
  • Помідори середнього розміру, нарізані кубиками – 3 шт
  • Креветки – 250 г
  • Нарізане шматочками куряче м’ясо – 250 г
  • Паприка дрібного помелу – 2 столові ложки
  • Шафран – ½ чайні ложки
  • Сіль, чорний перець

Як приготувати паелью в мультиварці

1. Мідії розморожуємо. Вливаємо в жаровню або чавунний казан (вок) 4-5 ст.л. оливкової олії і прожарюємо її. Після того як олія почне приємно пахнути і потріскувати, і з’явиться легкий білий димок, кидаємо в олію 0,5 ч.л. зіри. Для ароматизації оливкової олії, зіра повинна прожаритися в олії 2-3 хвилини.

2. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Обсмажуємо на олії цибулю і морквину, відразу ж додаємо зубчики неочищеного часнику.

3. Обсмажуємо суміш, поки цибуля не стане майже прозорою, а морквина не стане м’якою. Солимо все за смаком, додаємо чорний мелений перець і червону солодку паприку (майже чайну ложку), додаємо мелений імбир на кінчику ножа.

4. Продовжуємо смажити все на середньому вогні, постійно помішуючи, ще 5-6 хвилин. Додаємо розморожені мідії, перемішуємо і вливаємо 0,5 склянки білого вина.

5. Засипаємо довгозернистий рис Відбірний ТМ “Жменька”. Рис повинен недовго обжарюватися, і покритися плівкою олії. Рис Відбірний стає злегка прозорим, з перловим відтінком.

6. Вливаємо в рис дві склянки киплячої води або бульйону (якщо відварювали мідії, бульйон краще залишити). Доводимо до кипіння і, накривши кришкою, варимо на слабкому вогні, щоб рідина ледь кипіла. Варимо, поки рис повністю не вбере всю рідину – приблизно 20-25 хвилин.

7. Плов акуратно перемішуємо і викладаємо гіркою. Накриваємо кришкою і прогріваємо плов ще 10-15 хвилин на слабкому вогні, щоб плов пропарився і став абсолютно розсипчастим.

8. Готовий гарячий плов викладаємо на велике блюдо, або порційно на тарілки, і подаємо до столу.

Смачного!