Рецепт класичного розсольнику обов’язково включає перловку і яловичі нирки. Але останні мають достатньо специфічний смак, тому ми пропонуємо Вам замінити їх на просте м’ясо, а всю іншу рецептуру залишити недоторканою.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати розсольник з перловкою
1. Перлову крупу ТМ «Жменька» замочуємо в холодній воді на 2-3 години. Потім зливаємо з неї воду, засипаємо перловку в каструлю, додаємо в неї 4 склянки води і варимо хвилин 20.
Порада! Перловку краще проварювати в окремій каструлі, щоб розсольник був прозорим і більш смачним
2. З бульйону виймаємо м’ясо і нарізаємо його кубиками. Сам бульйон доводимо до кипіння і додаємо в нього нарізану кубиками картоплю і м’ясо. Варимо хвилин 10.
3. Морквину натираємо на дрібній тертці, огірки натираємо на крупній. Цибулю дрібно нарізаємо. Обсмажуємо все на рослинному маслі, додавши томатну пасту, хвилин 5. Потім додаємо зажарку в каструлю з розсольником.
4. Додаємо в розсольник відварену перловку і лавровий лист. Потихеньку заливаємо розсіл, доводимо розсольник до кипіння і пробуємо бульйон на смак. Якщо він недостатньо солоний, додаємо трохи солі. Якщо бульйон занадто кислий, додаємо в нього трохи бульйону або води, доводимо до кипіння. Проварюємо хвилин 5, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися хвилин 10.
Смачного!