Перші страви

Розсольник з перловкою

Рецепт класичного розсольнику обов’язково включає перловку і яловичі нирки. Але останні мають достатньо специфічний смак, тому ми пропонуємо Вам замінити їх на просте м’ясо, а всю іншу рецептуру залишити недоторканою.

Інгредієнти:
  • Яловичий бульйон (з м’ясом) – 2 л
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перлова крупа ТМ «Жменька» – 150 г
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Розсіл огірковий (за бажанням) – 1,5 склянки
  • Рослинна олія – для смаження

Як приготувати розсольник з перловкою

1. Перлову крупу ТМ «Жменька» замочуємо в холодній воді на 2-3 години. Потім зливаємо з неї воду, засипаємо перловку в каструлю, додаємо в неї 4 склянки води і варимо хвилин 20.

Порада! Перловку краще проварювати в окремій каструлі, щоб розсольник був прозорим і більш смачним

2. З бульйону виймаємо м’ясо і нарізаємо його кубиками. Сам бульйон доводимо до кипіння і додаємо в нього нарізану кубиками картоплю і м’ясо. Варимо хвилин 10.

3. Морквину натираємо на дрібній тертці, огірки натираємо на крупній. Цибулю дрібно нарізаємо. Обсмажуємо все на рослинному маслі, додавши томатну пасту, хвилин 5. Потім додаємо зажарку в каструлю з розсольником.

4. Додаємо в розсольник відварену перловку і лавровий лист. Потихеньку заливаємо розсіл, доводимо розсольник до кипіння і пробуємо бульйон на смак. Якщо він недостатньо солоний, додаємо трохи солі. Якщо бульйон занадто кислий, додаємо в нього трохи бульйону або води, доводимо до кипіння. Проварюємо хвилин 5, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися хвилин 10.

Смачного!

Назад до списку