Перші страви

Розсольник з пшоном

Один з класичних варіантів розсольнику – це розсольник з пшоном. Доступні інгредієнти, 30 хвилин приготування – і ароматний смачний розсольник вже на Вашому столі!

Інгредієнти:
  • М’ясний бульйон (з м’ясом) – 2,5-3 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Солоні (квашені) помідори – 2 шт.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Крупа Пшоно ТМ «Жменька» – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження
  • Лавровий лист, чорний перець горошком, сіль – за смаком
  • Зелень кропу і сметана – для прикраси

Як приготувати розсольник з пшоном

1. М’ясний бульйон проціджуємо, щоб він був прозорим. М’ясо з бульйону виймаємо і нарізаємо на шматочки.

2. Морквину натираємо на крупній тертці. Цибулю, огірки і помідори нарізаємо соломкою. Картоплю нарізаємо кубиками.

3. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву.

4. В окремій сковороді огірки і помідори тушкуємо близько 20 хвилин.

5. Пшоно ТМ «Жменька» промиваємо в холодній воді і додаємо в бульйон. Доводимо його до кипіння, відправляємо в нього шматочки м’яса, картоплю і зажарку з цибулі та моркви. Проварюємо 10 хвилин.

6. Потім додаємо помідори з огірками і спеції. Варимо ще 15 хвилин, вимикаємо вогонь і даємо трохи настоятися. Перед подачею до столу прикрашаємо рубаною зеленню кропу і сметаною.

Смачного!