Господині-початківці часто бояться пекти здобу на Великдень. Багато хто не пече, оскільки боїться з’їсти зайвого і набрати кілька зайвих кілограмів. Не переживайте – це не привід! По-перше, потрібно знати вдалий рецепт простої паски, а, по-друге, використовувати цілозерне борошно. Отже, перед вами рецепт простої паски з цілозерного борошна!
Інгредієнти: |
Для глазурі:
|
Як приготувати просту паску з цілозерного борошна
1. Приготуйте опару. Розведіть дріжджі в теплому молоці і залиште на 15 хвилин. 100 г цілозерного борошна змішайте з сіллю і влийте туди молоко. Перемішайте, накрийте вологою серветкою і залиште на 30 хвилин.
Порада! Якщо пекти паску з цілозерного борошна, то вона буде максимально корисною. Оскільки цілозерне борошно зберігає у своєму складі масу корисних речовин, вітамінів, мікро-і макроелементів, а також клітковину цільних злаків. Остання сприяє очищенню організму і збереженню красивих форм.
2. Яйце і жовток розітріть з цукром і ванільним цукром. Додайте яйця і вершкове масло до опари. Добре розмішайте і поступово всипте борошно, що залишилося. Замісіть м’яке тісто, знову накрийте серветкою і залиште на 1 годину.
Порада! Дріжджове тісто не любить холоду і протягів. Навіть яке уже підійшло і вимішене тісто для паски ставте тільки в розігріту духовку.
3. Обімніть тісто, вмішайте родзинки і залиште ще на 40 хвилин. Заповніть тістом форми до половини, накрийте і дайте постояти 30-40 хвилин.
4. Розігрійте духовку до 100 С і поставте в неї форми на 10 хвилин. Потім збільште температуру до 180 С і випікайте паску близько 30 хвилин до готовності.
5. Для глазурі збийте білок з цукровою пудрою до щільності і блиску. Покрийте глазур’ю остиглі паски і прикрасьте їх кольоровою посипкою.
Порада! Перш ніж пекти паску, приведіть в порядок кухню і свої думки. Під час замішування тіста важливо думати тільки про хороше! Це і є головний секрет вдалої паски!
Смачного з паскою з цілозерного борошна! Смачного Великодня!