Перші страви

Курячий суп з галушками

Куриный суп с клецками

Легкий, смачний і одночасно поживний курячий суп з галушками, який обов’язково сподобається всій родині! Легкий рецепт приготування, прості інгредієнти – і неймовірно ароматна апетитна страва вже у Вас в тарілці …

Інгредієнти:
  • Курячий бульйон – 2 л
  • Курячі стегенця з бульйону – 3 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне Органічне ТМ «Жменька» – 5 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 1 ч.л.
  • Рослинна олія для смаження – 1 ст.л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль, перець, лавровий листок – за смаком

Як приготувати курячий суп з галушками

1. Бульйон ставимо на повільний вогонь; від курячих стегенець відокремлюємо м’ясо. Моркву чистимо і ріжемо кружальцями, додаємо її в бульйон.

2. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо невеликими кубиками. Томати ріжемо скибочками. На розігрітій сковороді прожарюємо цибулю, потім додаємо томати. Коли вони будуть майже готові, додаємо в сковороду вершкове масло, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Залишаємо вміст сковороди томитися.

3. Змішуємо яйце з щіпкою солі, додаємо жорнове цілозерне борошно ТМ «Жменька» і замішуємо тісто для галушок.

4. У бульйон висипаємо вміст сковороди, гарненько помішуємо і доводимо до кипіння. Як тільки суп закипить, робимо маленький вогонь і додаємо галушки: набираємо половину столової ложки тіста і потихеньку занурюємо його в суп. Викладаємо таким чином все тісто і знову доводимо суп до кипіння.

5. Як тільки суп закипить, додаємо в нього перець і лавровий лист. Гарненько суп перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо настоятися під кришкою ще кілька хвилин.

Смачного!