Перші страви

Холодний суп

Холодный томатный суп

Холодний суп – прекрасний спосіб втамувати голод в спекотний літній день. Він приємно освіжить і додасть нових сил організму. Причому і в теплому вигляді він теж дуже смачний …

Інгредієнти:
  • Велика картоплина – 1 шт.
  • Рис Довгозернистий ТМ «Жменька» – 0,5 склянки
  • Великий помідор – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Рослинна олія для смаження – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Вода – 0,5 л
  • Молодий часник – 1-2 зубчики
  • Молода ріпчаста цибуля – 1-2 головки
  • Зелень петрушки – для прикраси
  • Сіль, перець, сушений базилік – за смаком

Як приготувати холодний суп

1. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Перець обполіскуємо і теж нарізаємо кубиками. Помідор ріжемо навпіл: одну половинку бланшируємо і знімаємо шкірку. Цибулю і часник подрібнюємо. Сухий рис Довгозернистий ТМ «Жменька» обсмажуємо на сковороді на рослинній олії до напівпрозорості.

2. До рису додаємо картоплю, перець, помідор, цибулю, соєвий соус і півсклянки води. Тушкуємо все 20 хвилин.

3. Другу половинку помідора подрібнюємо. Додаємо його і воду, що залишилася, в сковороду. Потім додаємо часник, базилік, сіль і перець. Варимо у сковороді 7-10 хвилин.

4. Додаємо лимонний сік. Суп охолоджуємо. Перед подачею до столу додаємо в нього зелень.

Смачного!