Перші страви

Гороховий суп з фрикадельками в мультиварці

Ніколи не пробували гороховий суп з м’ясними фрикадельками? Давайте надолужувати згаяне!

Інгредієнти:
  • Горох колотий ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Картопля – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • М’ясний фарш (свинина та яловичина) – 200 г
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Зелень – для подачі
  • Грінки – за смаком

Як приготувати гороховий суп з фрикадельками в мультиварці

1. Колотий горох ТМ «Жменька» промиваємо і вкладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо 1,5-2 літрами води, встановлюємо режим «Гасіння» і таймер на 1,5 години. Залишаємо горох готуватися 1 годину, після чого додаємо до нього інші інгредієнти.

2. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, додаємо в мультиварку через 1 годину приготування гороху.

3. Моркву і цибулю очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Злегка обсмажуємо на олії до золотистості.

4. У фарш додаємо 0,5 ч.л. солі і 0,25 ч.л. перцю, перемішуємо до однорідності. Потім відщипуємо від маси невеликі шматочки і формуємо тефтельки розміром трохи менше волоського горіха.

5. Овочі на сковороді відсовуємо до бортиків, в центр викладаємо тефтелі і обсмажуємо їх з кожного боку до золотистості. Потім перемішуємо вміст сковороди і прожарюємо ще 2-3 хвилини.

6. Тефтелі з овочами додаємо в мультиварку через 10 хвилин після картоплі, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо і залишаємо до закінчення приготування.

7. Гороховий суп з фрикадельками подаємо до столу з рубаною зеленню і грінками.

Смачного!