Перші страви

Морквяно-рисовий суп-пюре

Ніколи не пробували морквяно-рисовий суп-пюре? Давайте надолужувати згаяне!

Інгредієнти:
  • Довгозернистий рис ТМ «Жменька» – 100 г
  • Морква – 400 г
  • Вода – 800 мл
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати морквяно-рисовий суп-пюре

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» промиваємо і обсушуємо від зайвої вологи. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

2. У сотейнику або казанку розігріваємо оливкову олію до появи характерного аромату і обсмажуємо на ній моркву до легкої золотистості. Потім додаємо рис, перемішуємо і заливаємо окропом. Доводимо до кипіння, солимо і перчимо до смаку, варимо суп 20 хвилин.

3. Готовий морквяно-рисовий суп пюруємо блендером, розливаємо по тарілках і подаємо до столу із зеленню та/або грінками.

Смачного!