Перші страви

Курячий суп з овочами і кукурудзяною крупою

А Ви знаєте, що кукурудзяна крупа містить природні антиоксиданти, що стимулюють імунітет людини? Іншими словами, кукурудзяна каша відмінно зміцнює здоров’я! І нехай Вас не турбує питання, що б такого смачненького з нею приготувати, з цим вже впоралася ТМ «Жменька»…

Інгредієнти:
  • Курячі гомілки – 2 шт.
  • Кукурудзяна крупа ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Зелень петрушки – половинка пучка
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати курячий суп з овочами і кукурудзяною крупою

1. Курячі гомілки промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім зливаємо воду і набираємо нову (3 літри), повторно доводимо до кипіння і варимо курячий бульйон на мінімальному вогні не менше години, періодично знімаючи піну.

2. З готового курячого бульйону виймаємо курку, знімаємо м’ясо з кісток, дрібно нарізаємо його і відкладаємо на тарілку.

3. Картоплю і морквину очищаємо від шкірки і подрібнюємо: картоплю нарізаємо кубиками, моркву – чверть кільцями, відправляємо їх у бульйон.

4. Кукурудзяну крупу ТМ «Жменька» промиваємо під проточною водою і теж додаємо в суп. Варимо його 15-20 хвилин до готовності крупи та овочів.

5. За кілька хвилин до вимкнення вогню вливаємо в суп вершки, додаємо сіль, перець, нарізане м’ясо і подрібнену петрушку. Доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою 10-15 хвилин, потім подаємо до столу.

Смачного!