Другі страви

Японський чахан

Японський чахан – це смажений рис по-японськи з різними смачними добавками, щось на кшталт японського плову. Давайте спробуємо його приготувати…

Інгредієнти:
  • Пропарений рис ТМ «Жменька» – 150 г
  • Шинка – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Зелена цибуля – пучок
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Кетчуп – 2 ст.л.

Як приготувати японський чахан

1. Пропарений рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.

2. Моркву і цибулю очищаємо від шкірки і подрібнюємо: морквину натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно нарізаємо.

3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ній подрібнені овочі. Шинку дрібно нарізаємо і додаємо в сковороду, обсмажуємо кілька хвилин. Потім додаємо соєвий соус і кетчуп, перемішуємо і тушкуємо ще 1-2 хвилини.

4. Вбиваємо в сковороду яйце і даємо йому «схопитися», додаємо відварений рис. Гарненько перемішуємо і вимикаємо вогонь. Посипаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу гарячим.

Смачного!