Другі страви

Пшенична каша з печінкою і яблуками

Перед вами вкрай цікавий рецепт страви, який доведе, що пшенична крупа – це смачно! Про те, як смачно приготувати пшеничну кашу з печінкою і яблуками – дізнайтеся в рецепті!

Інгредієнти:
  • Пшенична крупа в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 2 пакетика
  • Печінка – 300 г
  • Яблука – 2 шт. (або 1 велике)
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком

Як приготувати пшеничну кашу з печінкою і яблуками

1. Пакетики з пшеничною крупою ТМ «Жменька» кидаємо в киплячу підсолену воду (2-3 літри) і відварюємо на слабкому вогні до готовності або поки крупа не займе весь обсяг пакетика. Виделкою піддягаємо пакетик за петлю, даємо стекти зайвій воді. Потім розриваємо пакетик за спеціальною лінією, висипаємо кашу в мисочку і присмачуємо 1 ст.л. вершкового масла.

2. Цибулину очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Печінку промиваємо під проточною водою і нарізаємо кубиками. Яблука також промиваємо, очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину, а м’якоть нарізаємо скибочками.

3. На сковороді розігріваємо 1 ст.л. вершкового масла і обсмажуємо спочатку цибулю до золотистості, потім додаємо печінку і обсмажуємо кілька хвилин на сильному вогні. Далі додаємо скибочки яблук, сіль і перець за смаком, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні до готовності печінки.

4. На порційні тарілки викладаємо пшеничну кашу, зверху – печінку з яблуками. За смаком посипаємо страву рубаною зеленню.

Смачного!

Назад до списку