Другі страви

Кус-кус з кабачками і сьомгою

Кус-кус поступово входить у наш раціон харчування, поки ще зберігаючи статус екзотики. Тому цією крупою легко здивувати домочадців і гостей. Як варіант рецепта смачної страви з кус-кусом, пропонуємо спробувати його в поєднанні з кабачками і сьомгою.

Інгредієнти:
  • Кус-кус в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 1 пакетик
  • Сьомга (свіжа) – 300 г
  • Кабачок – 1 шт.
  • Гострий перець чилі – 1 шт.
  • Пармезан – 50 г
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Як приготувати кус-кус з кабачками і сьомгою

1. Кус-кус ТМ «Жменька» опускаємо в підсолений окріп (1 л) і залишаємо варитися 3-5 хвилин. За цей час крупинки вберуть необхідну кількість води і збільшаться в розмірах, залишаючись при цьому розсипчастими. Пакетик виймаємо з води, підчепивши виделкою за спеціальну петлю, і розриваємо по лінії розриву. Крупу пересипаємо в тарілку.

2. Сьомгу нарізаємо шматочками. На сковороді розігріваємо 1 ст.л. оливкової олії до появи приємного запаху і обсмажуємо на ній шматочки риби до готовності, трохи посоливши за смаком.

3. Кабачок промиваємо під водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо тоненькими слайсами. Обсмажуємо їх в іншій сковороді на розігрітій оливковій олії. Солимо за смаком.

4. Пармезан натираємо на тертці.

5. На порційні тарілки викладаємо готовий кус-кус, на нього – обсмажені кабачки і сьомгу. Зверху посипаємо тертим сиром.

Смачного!