Другі страви

Пшоняна каша з гарбузом в горщику

Будь-яка каша в горщику – це ефектно, адже подавати таку страву необхідно в тому ж горщику, в якому вона випікалася. Пропонуємо Вам спробувати здивувати сім’ю за вечерею і пригостити всіх незвичайною, ароматною та ефектною пшоняною кашею з гарбузом в горщику!

Інгредієнти:
На 2-4 горщика:
  • Крупа пшоно ТМ «Жменька» – 300 г
  • М’якоть гарбуза – 500 г
  • Молоко – 1 л
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – за смаком
  • Сухофрукти, цукати – за смаком

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом в горщику

1. Пшоно ТМ «Жменька» промиваємо в теплій воді. М’якоть гарбуза нарізаємо невеликими скибочками.

2. У каструльці доводимо до кипіння молоко і проварюємо в ньому гарбуз 5 хвилин. Потім додаємо промите пшоно і дрібку солі. Проварюємо на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин.

3. Тепер напівготову пшоняну кашу з гарбузом перекладаємо в горщики, зверху укладаємо по шматочку вершкового масла і накриваємо кришками.

4. Випікаємо горщики з пшоняною кашею в розігрітій до 180 С духовці близько півгодини.

5. Перед подачею до столу присмачуємо кашу цукром, сухофруктами або цукатами за смаком.

Смачного!