Другі страви

Гречка з грибами і базиліком в мультиварці

Мультиварка – це найкраща помічниця на кухні будь-якої господині. Але приготування страв в мультиварці трохи відрізняється від приготування традиційними методами. Спеціально для власниць мультиварок, ТМ «Жменька» представляє рецепт смачної, ароматної і дуже корисної гречаної каші з грибами і базиліком в мультиварці…

Інгредієнти:
  • Гречана крупа ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки
  • Шампіньйони – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 головки
  • Свіжий базилік – 1 гілочка (або 1 ч.л. сушеного)
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Свіжа зелень – за смаком

Як приготувати гречку з грибами і базиліком в мультиварці

1. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями. Гриби гарненько промиваємо під проточною водою та нарізаємо пластинами.

2. У чашу мультиварки наливаємо рослинну олію і обсмажуємо в ній цибулю протягом 5 хвилин на режимі «Плов» або «Випічка».

3. Додаємо гриби і обсмажуємо суміш ще 10 хвилин на тому ж режимі.

4. Гречану крупу ТМ «Жменька» промиваємо і відправляємо в мультиварку. Додаємо базилік, сіль і перець, заливаємо водою і включаємо режим «Гречка» або «Гасіння», встановивши таймер на 20 хвилин.

5. Після приготування залишаємо гречку з грибами і базиліком в мультиварці на 15-20 хвилин настоятися. Перед подачею посипаємо гречку подрібненою свіжою зеленню.

Смачного!