Другі страви

Гречка з м’ясом в горщику

Гречка з м’ясом в горщику – це один з варіантів незвичної подачі цілком традиційної страви. Як приготувати таку ефектну вечерю – дізнайтеся в рецепті…

Інгредієнти:
На 2-4 горщика:
  • Гречана крупа ТМ «Жменька» – 150 г
  • Свинина – 300 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Зелень – за смаком

Як приготувати гречку з м’ясом в горщику

1. Цибулю, часник і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо: морквину нарізаємо тонкими кільцями, цибулю – півкільцями, часник – дрібними шматочками. Свинину нарізаємо невеликими шматочками.

2. На сухій сковороді обсмажуємо шматочки м’яса до випарювання всієї рідини, потім додаємо рослинну олію і нарізану цибулю. Перемішуємо і смажимо до прозорості цибулі.

3. Потім додаємо сіль, перець і кілька столових ложок води, тушкуємо суміш під кришкою до напівготовності свинини.

4. У сковороду додаємо моркву і часник, перемішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини, після чого вимикаємо вогонь.

5. Гречану крупу ТМ «Жменька» промиваємо і додаємо до м’яса, перемішуємо.

6. У горщики укладаємо лавровий лист, пересипаємо вміст сковороди і заливаємо гарячою водою так, щоб вона покрила гречку з м’ясом.

7. Відправляємо горщики в холодну, не розігріту духовку (інакше вони можуть тріснути), розігріваємо її до 180 С і томимо горщики з гречкою 30 хвилин. Перевіряємо гречку на готовність, по необхідності додаємо ще трохи води і продовжуємо томити страву ще 10-15 хвилин в духовці.

8. Перед подачею до столу посипаємо страву нарубаною зеленню.

Смачного!