Другі страви

Рис з морепродуктами

Рецепт цієї страви неймовірно простий, а от саму страву з легкістю можна назвати кулінарним шедевром!

Інгредієнти:
  • Пропарений рис в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 3 пакетика
  • Морепродукти (наприклад, морський коктейль) – 300 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Шафран – щіпка
  • Зелень петрушки – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати рис з морепродуктами

1. Розморожуємо морепродукти.

2. Пакетики з пропареним рисом ТМ «Жменька» кидаємо в киплячу підсолену воду (2-3 літри) і відварюємо на слабкому вогні до готовності або поки рис не займе весь обсяг пакетика. Виделкою піддягаємо пакетик за петлю, даємо стекти зайвій воді. Потім розриваємо пакетик по спеціальній лінії і висипаємо рис в мисочку.

3. Помідори, перець і цибулю промиваємо під проточною водою і нарізаємо кубиками. Часник подрібнюємо.

4. На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо в ній спочатку цибулю, потім додаємо помідори, перець і морепродукти. Прогріваємо суміш 3-5 хвилин.

5. У сковороду додаємо відварений рис, шафран, сіль, часник і зелень. Перемішуємо і прогріваємо на слабкому вогні під кришкою 5 хвилин.

6. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою 10-15 хвилин.

Смачного!