Другі страви

Рис з брокколі і куркою

Рис з брокколі і куркою – це нескладна в приготуванні, зате воістину смачна друга страва! А покрокові фото допоможуть Вам не помилитися в технології приготування!

Інгредієнти:
  • Довгозернистий рис ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Вода (для варіння рису) – 2 склянки
  • Куряче філе – 350 г
  • Брокколі (суцвіття) – 350 г
  • Помідори у власному соку – 600 г
  • Цибулина (подрібнена) – 1 шт.
  • Бекон, нарізаний кубиками – 8 смужок
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Курячий бульйон – 1 склянка
  • Тертий сир – 1 склянка
  • Вершкове масло – 3 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати рис з брокколі і куркою

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. У цей час на сухій сковороді обсмажуємо шматочки бекону до рум’яної скоринки (близько 10 хвилин). Потім бекон перекладаємо в мисочку, а в сковороду з жиром додаємо 1 ст.л. вершкового масла і обсмажуємо нарізане куряче філе до золотистості (близько 5 хвилин). Солимо і перчимо на смак. Шматочки курки перекладаємо в окрему тарілку.

2. Розігріваємо сковороду із залишками жиру, і обсмажуємо в ній цибулю і брокколі до м’якості останньої (близько 10 хвилин). Потім додаємо подрібнений часник і обсмажуємо суміш 30 секунд на великому вогні, після чого додаємо помідори. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні. В цей час готуємо соус-заправку.

3. У невеликій каструльці розтоплюємо 2 ст.л. вершкового масла, додаємо борошно, курячий бульйон і перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо до загустіння. Потім додаємо натертий сир, сіль і перець. Перемішуємо до розчинення сиру.

4. У сковороду з брокколі і помідорами додаємо відварений рис, шматочки курки і бекону. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.

5. Тепер рис з брокколі і куркою заливаємо приготовленим соусом, перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Назад до списку