Рис з брокколі і куркою – це нескладна в приготуванні, зате воістину смачна друга страва! А покрокові фото допоможуть Вам не помилитися в технології приготування!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати рис з брокколі і куркою
1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. У цей час на сухій сковороді обсмажуємо шматочки бекону до рум’яної скоринки (близько 10 хвилин). Потім бекон перекладаємо в мисочку, а в сковороду з жиром додаємо 1 ст.л. вершкового масла і обсмажуємо нарізане куряче філе до золотистості (близько 5 хвилин). Солимо і перчимо на смак. Шматочки курки перекладаємо в окрему тарілку.
2. Розігріваємо сковороду із залишками жиру, і обсмажуємо в ній цибулю і брокколі до м’якості останньої (близько 10 хвилин). Потім додаємо подрібнений часник і обсмажуємо суміш 30 секунд на великому вогні, після чого додаємо помідори. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні. В цей час готуємо соус-заправку.
3. У невеликій каструльці розтоплюємо 2 ст.л. вершкового масла, додаємо борошно, курячий бульйон і перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо до загустіння. Потім додаємо натертий сир, сіль і перець. Перемішуємо до розчинення сиру.
4. У сковороду з брокколі і помідорами додаємо відварений рис, шматочки курки і бекону. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.
5. Тепер рис з брокколі і куркою заливаємо приготовленим соусом, перемішуємо і подаємо до столу.
Смачного!