Класичний рецепт паельї поєднує в собі морепродукти, рис, овочі і прянощі. Ми ж пропонуємо Вам збагатити його, додавши ще ніжне куряче м’ясо…
Інгредієнти: |
На 4 порції:
|
Як приготувати паелью з куркою та креветками
1. З курячих стегенець знімаємо м’ясо та нарізаємо його невеликими шматочками. У глибокій сковороді або сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо у ній куряче м’ясо до напівготовності.
2. Цибулину очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Додаємо цибулю до курки і обсмажуємо її до м’якості. Потім очищаємо і подрібнюємо зубчики часнику, додаємо у сковороду. Наступними дрібно нарізаємо помідори і болгарський перець; і також засипаємо їх у сотейник. Вміст знову перемішуємо і прожарюємо 2-3 хвилини, часто помішуючи.
3. В цей же час нагріваємо курячий бульйон, розчиняємо у ньому шафран. Потім переливаємо його у сковороду, додаємо морську сіль і перець, добре перемішуємо. Тушкуємо паелью під кришкою 10-12 хвилин.
4. Тепер засипаємо у сковороду Пропарений рис ТМ «Жменька», перемішуємо паелью і продовжуємо тушкувати під кришкою (приблизно 10-15 хвилин).
5. Останніми додаємо очищені креветки і зелений горошок. Зверху поливаємо лимонним соком і посипаємо дрібно нарубаною петрушкою. Готуємо ще 5-10 хвилин і вимикаємо вогонь.
Смачного!