Другі страви

Паелья з куркою та креветками

Класичний рецепт паельї поєднує в собі морепродукти, рис, овочі і прянощі. Ми ж пропонуємо Вам збагатити його, додавши ще ніжне куряче м’ясо…

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Рис Пропарений ТМ «Жменька» – 300 г
  • Креветки (очищені) – 200 г
  • Курячі стегенця – 500 г
  • Курячий бульйон – 1 л
  • Помідори – 2 шт.
  • Лимон (для свіжовичавленого соку) – 0,5 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Зелений горошок (консервований) – 100 г
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Петрушка – пучок
  • Шафран – щіпка
  • Перець чорний горошком – 4 горошини
  • Морська харчова сіль – за смаком

Як приготувати паелью з куркою та креветками

1. З курячих стегенець знімаємо м’ясо та нарізаємо його невеликими шматочками. У глибокій сковороді або сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо у ній куряче м’ясо до напівготовності.

2. Цибулину очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Додаємо цибулю до курки і обсмажуємо її до м’якості. Потім очищаємо і подрібнюємо зубчики часнику, додаємо у сковороду. Наступними дрібно нарізаємо помідори і болгарський перець; і також засипаємо їх у сотейник. Вміст знову перемішуємо і прожарюємо 2-3 хвилини, часто помішуючи.

3. В цей же час нагріваємо курячий бульйон, розчиняємо у ньому шафран. Потім переливаємо його у сковороду, додаємо морську сіль і перець, добре перемішуємо. Тушкуємо паелью під кришкою 10-12 хвилин.

4. Тепер засипаємо у сковороду Пропарений рис ТМ «Жменька», перемішуємо паелью і продовжуємо тушкувати під кришкою (приблизно 10-15 хвилин).

5. Останніми додаємо очищені креветки і зелений горошок. Зверху поливаємо лимонним соком і посипаємо дрібно нарубаною петрушкою. Готуємо ще 5-10 хвилин і вимикаємо вогонь.

Смачного!

Назад до списку