Другі страви

Смажений тайський рис з куркою

Коли говорять про тайський рис, то мають на увазі традиційний, білосніжний і ароматний сорт – рис Жасмін. Він дивовижний у ролі гарніру, відмінно підходить для приготування десертів і пряних страв, але й не менш хороший у смаженому вигляді, особливо в поєднанні з куркою та прянощами…

Інгредієнти:
  • Рис Жасмін ТМ «Жменька» – 200 г
  • Куряче філе – 400 г
  • Консервований ананас – 200 г
  • Смажений кеш’ю – 100 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Гострий перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Зелена цибуля – декілька пагінців
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Тертий корінь імбиру – 1 ст.л.
  • Морська сіль – 1 ст.л.
  • Коричневий тростинний цукор – 1 ст.л.
  • Цедра лайма – з половинки фрукта
  • Каррі – 1 ч.л.

Як приготувати смажений тайський рис з куркою

1. Рис Жасмін ТМ «Жменька» промиваємо і відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо від зайвої вологи і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на невеликій кількості оливкової олії до білого кольору, потім додаємо 2 ст.л. соєвого соусу і каррі. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати до появи золотистого відтінку.

3. Перець чилі очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо. Також дрібно нарізаємо зубчик часнику. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо середніми кубиками. Пір’я зеленої цибулі нарізаємо тоненькими кільцями. Горіхи подрібнюємо у кавомолці до великої крихти.

4. На сковороді розігріваємо оливкову олію і злегка обсмажуємо у ній часник (щоб олія всотала його аромат), потім додаємо болгарський перець, тертий імбир і перець чилі. Солимо і прожарюємо суміш 2-3 хвилини на середньому вогні, щоб не пригорала. Додаємо залишок соєвого соусу, ананаси, коричневий тростинний цукор і цедру лайма. Гарненько перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.

5. Куряче яйце збиваємо у чашечці до стійкої піни. В окремій сковороді розігріваємо трохи оливкового масла і розливаємо по всій ширині збите яйце так, щоб омлет вийшов якомога тонший. Як тільки яйце «схопиться», розмішуємо його для отримання невеликих шматочків омлету.

6. Шматочки омлету і обсмажену курку перекладаємо в сковороду з перцем і ананасами. Перемішуємо. Потім викладаємо у сковороду відварений рис, ретельно розминаючи грудочки. Обсмажуємо всю суміш 2-3 хвилини, потім додаємо до неї подрібнені пір’я цибулі і подрібнені горіхи. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Смачного!