Другі страви

Як приготувати поленту з кукурудзяної крупи

З кукурудзяної крупи можна приготувати дуже оригінальну та смачну страву – поленту. Ця сонячна каша завдяки кольоровим інгредієнтам набуває в нашій страві нові смакові відтінки!

Інгредієнти:
  • 250 г кукурудзяної крупи ТМ «Жменька»
  • 1 червоний солодкий перець
  • 3 склянки води (або бульйону)
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 100 г маслин без кісточок
  • 2 цибулини-шалот
  • 1 рубаний зубчик часнику
  • 1 ст.л. нарізаної зелені
  • 50 г нарізаного шпинату
  • 60 г вершкового масла
  • 60 г тертого пармезану
  • оливкова олія
  • бальзамічний оцет за смаком
  • лимонний сік за смаком

Як приготувати поленту з кукурудзяної крупи

1. Разділіть крупу на 3 частини. Шалот наріжте.

2. Обсмажте в каструлі половину шалоту, часник і нарізані оливки. Додайте 1 склянку води і частину крупи, перемішайте. Варіть кашу на слабкому вогні 30 хвилин.

Цікаво:
Кукурудзяна каша – унікальне джерело антиоксидантів, які захищають наш організм від негативного впливу навколишнього середовища. А кукурудзяна крупа ТМ «Жменька»,  до того ж, завдяки особливій технології виробництва не містить плодоніжок (білих шматочків качанів кукурудзи), тому кашка виходить дуже ніжною та м’якою.

3. М’якоть солодкого перцю дрібно наріжте. Додайте томатну пасту, 1 склянку води та частину крупи, перемішайте. Варіть кашу на слабкому вогні 30 хвилин.

4. Обсмажте шалот, що залишився. Додайте всю зелень, воду та крупу, перемішайте. Варіть кашу на слабкому вогні 30 хвилин.

5. Заправте кожну порцію поленти 20 г вершкового масла та сиру.

6. Викладіть поленту шарами в підготовлену круглу форму,  добре утрамбовуючи кожен шар. Запікайте страву при 175 ° C близько 60 хвилин.

7. Поленту остудіть. Наріжте трикутниками, як торт. Подавайте її з соусом з бальзамічного оцту, лимонного соку та оливкової олії.

Смачного!