Другі страви

Ідлі або індійський гарнір з рисом

Сочевиця – поки не зовсім звичний продукт на наших кухнях. Багато хто просто не знають, як до неї підійти! Сочевицю готувати так само елементарно, як і рис! А всі разом – чудово!

Інгредієнти:
  • 1 склянка рису басматі ТМ «Жменька»
  • 1 стакан чечевиці
  • морква
  • стручковий зелений горошок
  • вода
  • сіль, спеції за смаком

Як приготувати ідлі або індійський гарнір з рисом

1. Рис і сочевицю промийте. Замочіть їх у воді на 4-5 годин, потім злийте воду в окремі ємності.

2. Чечевицю збийте в блендері з 2 ст.л. води, в якій вона замочувалася. Поступово додавайте ще по 1 ст.л. води, поки маса не стане однорідною. Вилийте сочевичне пюре в глибоку каструлю.

3. Рис теж збийте в блендері, поступово додаючи воду, до однорідної гладкої маси. Додайте рис до сочевиці, ретельно перемішайте. Посоліть тісто та залиште його в теплому місці на 8 годин, щоб воно збільшилося в об’ємі вдвічі.

4. Моркву та горошок наріжте невеликими шматочками. Бланшируйте їх в окропі пару хвилин.

5. За допомогою столової ложки викладіть невеликі порції тіста в пароварку. Посипте оладки морквою та горошком. Готуйте ідлі 10-12 хвилин.

6. Приправте блюдо спеціями та відразу ж подавайте.

Смачного!