Другі страви

Вершковий рис з креветками і часниковим маслом

Часникова олія надає дивовижний аромат і смак швидкому блюду з рису і креветок. Приготування займе всього 20 хвилин, а в підсумку ви отримаєте відмінний легку вечерю або навіть швидкий обід з м’яко-пікантним вершково-часниковим смаком!

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти:
  • 2 пакетика довгозернистого рису ТМ «Жменька»
  • 6 столових ложок вершкового масла
  • 4 зубки часнику
  • 350 г очищених креветок
  • 0,25 склянки натертого сиру (в ідеалі пармезан)
  • 3 ст.л. молока
  • 2 ст.л. нарізаної петрушки
  • сіль і мелений перець за смаком

Як приготувати вершковий рис з креветками і часниковим маслом

1. Доведіть воду до кипіння. Підсоліть. Опустіть пакетики з рисом в киплячу воду та залиште на 20 хвилин для приготування. Після закінчення часу дістаньте пакетований рис, підчепивши за спеціальну петлю. Розірвіть пакетик легким рухом руки та викладіть рис в сотейник.

Рис довгозернистий ТМ «Жменька» ідеально підходить для цієї страви, бо його швидко готувати та він залишається розсипчастим і апетитним.

2. Часник очистіть і роздавіть ножем. У великій сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте роздавлені зубчики часнику і пасеруйте протягом 3 хвилин, або до тих пір, поки не підрум’яниться, помішуючи дуже часто. Часник викладіть з сковороди.
3. Відварені креветки додайте в сковороду з маслом і, часто помішуючи, прогрійте протягом 1 хвилини.
4. Додайте підготовлений довгозернистий рис і добре перемішайте.
5. Додайте в сковороду сир, молоко, петрушку, сіль і петрушку. Прогрійте ці інгредієнти 1-2 хвилини і після чого добре перемішайте.
6. Зніміть з вогню і подавайте до столу.

Рис з креветками готовий!

Смачного!